Oracle Database 12c is de nieuwste versie van Oracle Database en is compleet veranderd ten opzichte van 11g. Nieuw is onder andere de Multitenant Architectuur wat er voor zorgt dat 12c optimaal is voor het gebruik van de Cloud en dat er weer tal van nieuwe features beschikbaar zijn. Om optimaal gebruik van deze functionaliteiten te kunnen maken is trainen een waardevolle tool. Het behalen van een certificering benadrukt daarnaast ook nog eens dat je over deze getrainde vaardigheden beschikt en dat maakt dat jij een waardevolle asset wordt voor je bedrijf.

 

Oracle trainingen

Master it Training heeft een aantal trainingen over Oracle Database 12c. Hieronder een overzicht daarvan:

In onze PL/SQL Fundamentals Training van twee dagen leer je stored procedures en pragrammablokken schrijven. Deze trainging is speciaal voor Database Beheerders en Ontwikkelaars, maar ook zeer geschikt voor Ontwikkelaars en Beheerders van applicaties in Oracle Forms en Reports.
 • Wat je al moet snappen: Oracle 11g Fundamentals I & II
 • Speciaal voor: Database Beheerders en Ontwikkelaars
 • Jouw missie: Programmeren in PL/SQL

In onze Training PL/SQL Program Units van drie dagen leer je onder andere Packages, Libraries en Triggers te maken. Met voorkennis van de bovengenoemde training of van SQL op niveau van onze 11g SQL Fundamentals I & II trainingen kan je deelnemen aan deze training.
 • Wat je al moet snappen: PL/SQL Fundamentals
 • Speciaal voor: Oracle Database Beheerders en Ontwikkelaars
 • Jouw missie: Vaardig worden met PL/SQL

Deze training is de combinatie van de twee bovengenoemde trainingen en duurt dan ook 5 dagen.
 • Wat je al moet snappen: Oracle 11g Fundamentals I & II
 • Speciaal voor: Oracle Database Beheerders en Ontwikkelaars
 • Jouw missie: PL/SQL beheersen

Als je gaat werken met Oracle Database 12c dan is deze Training Administration dé training die jou gaat helpen met de basisvaardigheden rondom deze database. Praktische kennis van SQL en PL/SQL is wel belangrijk om te hebben.
 • Wat je al moet snappen: SQL en PL/SQL
 • Speciaal voor: Database Beheerders, Database Ontwerpers, Datawarehouse Administrator en Systeembeheerders.
 • Jouw missie: Het effectief operationeel beheren en onderhouden van een Oracle Database 12c

Het leren van databases pluggen en unpluggen evenals het voldoen aan de veiligheidseisen zijn belangrijke onderdelen van deze training. Voor alle Database Beheerders en Systeembeheerders kan deze training van 2 dagen een groot effect hebben op de manier van werken.
 • Wat je al moet snappen: SQL, PL/SQL en Oracle Database 11g
 • Speciaal voor: Database Beheerders en Systeembeheerders
 • Jouw missie: Werken met Oracle Database 12c Multitenant Architecture

In onze Training New Features for Administrators leer je zoals de naam al doet vermoeden de fijne kneepjes van de nieuwe features van 12c. Werk ervaring met Oracle database 11g is wel vereist als basis voor deze training. De training duurt 4 dagen en onder andere Security en Tuning features zullen aan bod komen.
 • Wat je al moet snappen: Oracle Database 11g
 • Speciaal voor: Database Beheerders, Database Ontwerpers, Data Warehouse Administrators en Systeembeheerders.
 • Jouw missie: De nieuwe Multitenant Architectuur beheren en andere nieuwe features onder de knie krijgen.
 

Waarom is trainen bij Master it Training zo uniek?

Onze lesmethode Active Learning zorgt ervoor dat je zelf je leertempo kan bepalen. Dit komt omdat je actief met de stof bezig bent en dus zelf kunt indelen dat je tijd besteed aan de onderdelen die jij belangrijk vind. Jouw trainer helpt je naast het beheren van de lesstof met het bepalen van jouw leertraject om te zorgen dat je alles uit jouw training haalt. Doordat je actief met de stof bezig bent onthoud en begrijp je alles beter en vergroot je ook nog je analytisch en probleemoplossend vermogen. Zo kan je alles in een keer goed toepassen als je na de training aan het werk gaat!

 

Een waardevolle certificering behalen?

Bij Oracle kan je een OCA certificering behalen, waarbij OCA staat voor Oracle Certified Associate. Om een certificering te behalen in Oracle Database 12c moet je twee examens behalen. Het eerste examen gaat over SQL en het tweede examen specifiek over Oracle Database 12c. Bij beide examens hebben wij een gelijknamige aansluitende training.


 

Hulp nodig?

Dat snappen we! Er zijn zo veel trainingen en zo veel mogelijkheden, dat we kunnen begrijpen dat je niet meer precies weet welke training het beste is voor jou. Gelukkig weten wij alles van onze trainingen af en nemen we graag alles met je door! Laat hieronder jouw telefoonnummer achter en we bellen je op!