Oracle presenteert met enige regelmaat een nieuwe versie van de Oracle Database. Hierin zijn dan verbeteringen aan de database verwerkt om er voor te zorgen dat jij nog optimaler kunt werken. De 11g versie van Oracle Database bevat onder andere incrementele verbeteringen aan NLS gerelateerde features welke de algemene performance verbeterd. Om zo goed mogelijk met deze versie van Oracle Database te werken is het aan te raden om een voor jou relevante training te volgen.

 

De trainingen van Master it Training

Master it biedt een breed aanbod trainingen aan, zodat er voor iedereen een geschikte training is. Hieronder staan ze overzichtelijk gesorteerd en is er bij elke training aangegeven voor wie hij het beste geschikt is, wat je er gaat leren en natuurlijk wat je al moet weten voordat je aan de training begint.

Als je nog geen ervaring hebt met SQL, maar wel kennis hebt van het Relational Model kan je bij ons de SQL Fundamentals I Training komen volgen. Hier leer je in drie dagen dan je kennis over het Relational Model te combineren met Oracle Database doormiddel van SQL.
 • Wat je al moet snappen: Relational Model
 • Speciaal voor: Iedereen die begint aan SQL
 • Jouw missie: Relational model combineren met Oracle Database doormiddel van SQL

Voor deze training is de voorkennis van Fundamentals I nodig en deze twee daagse training is dan ook voordezelfde doelgroep geschikt. Je leert in deze training onder andere geavanceerde queryís, maar ook werken met de data dictionary en het controleren van gebruikerstoegang.
 • Wat je al moet snappen: SQL Fundamentals I
 • Speciaal voor: Applicatie Ontwikkelaars, Database Beheerders en andere SQL gebruikers die al wel bezitten over de eerste basis kennis van SQL.
 • Jouw missie: Het nog beter beheren van SQL, zoals het gebruik van geavanceerder queryís, de data dictionary, controle van gebruikerstoegang en  globalisatie.

Met enkel basis kennis van het Relationeel Model kan je als bijvoorbeeld applicatie ontwikkelaar, database beheerder of administrator bij ons de Training Oracle Database 11g: Introductie in SQL komen volgen. Hier leer je dan dit model te combineren met de programmeer taal SQL en Oracle database. Deze training is een combinatie van de twee bovengenoemde trainingen en is dan ook in vijf dagen af te ronden.
 • Wat je al moet snappen: Relational Model
 • Speciaal voor: Applicatie Ontwikkelaars, Database Beheerder, Database Administrators en andere SQL gebruikers
 • Jouw missie: Oracle Database 11g combineren met SQL en relational databases

In deze Operator training leer je omgaan met grafische tools en het uitvoeren en automatiseren van onderhoud op complexe Oracle Database omgevingen, deze training vereist dan ook minimaal de basis kennis van onze Fundamentals I training.
 • Wat je al moet snappen: SQL Fundamentals I
 • Speciaal voor: Database Beheerders en Systeembeheerders, werkend met Oracle Enterprise Manager.
 • Jouw missie: Het uitvoeren en automatiseren van onderhoud aan de Oracle Database met onder andere grafische tools

Als je Databasebeheerder of Systeembeheerder bent die te maken gaat krijgen met een Oracle productie omgeving en je hebt kennis van SQL dan is deze training van 5 dagen echt iets voor jou! Je leert hier de skills die nodig zijn voor het operationeel beheren en onderhouden van een Oracle database.
 • Wat je al moet snappen: SQL
 • Speciaal voor: Database Beheerders en Systeembeheerders
 • Jouw missie: Het operationeel beheren en onderhouden van een Oracle database

Voor alle Databasebeheerders, Technische beheerders, Support engineers en Technisch consultants hebben we onze training Administration II. Deze training vereist de voorkennis van Administration I en SQL. Backup en Recovery zullen belangrijke onderdelen van deze training zijn evenals het diagnosticeren en repareren van data failures. In deze training zal nog veel meer dan bovengenoemd aan bod komen gedurende de 5 dagen van de training.
 • Wat je al moet snappen: Administration I and SQL
 • Speciaal voor: Database Beheerders, Technisch Beheerders, Support Engineers en Technisch Consultants
 • Jouw missie: Het opdoen van verdiepte kennis op het gebied van Oracle Database.

Zoals de naam al doet vermoeden is onze Backup and Recovery training speciaal gefocust op Backup en Recovery. De training duurt 3 dagen en leert jou strategieŽn op dit gebied evenals het werken met RMAN; de Recovery Manager van Oracle. Deze training is speciaal voor Databasebeheerders en Systeembeheerder en geeft jou de mogelijkheid om in een gesimuleerde omgeving een beschadigde database te herstellen.
 • Wat je al moet snappen: Administration I
 • Speciaal voor: Database Beheerders en Systeembeheerders
 • Jouw missie: Het zo veel en goed mogelijk beschikbaar hebben van de Oracle database

Als je al bekend bent met de werking van een Oracle Database en je wilt deze optimaliseren, dan ben je bij onze Performance Tuning Training aan het juiste adres. We leren je de handmatige technieken en de Oracle Enterprise Manager opties om problemen op te lossen. Oracle Instance en het implementeren van oplossingen zullen ook aan de order komen gedurende de vijf dagen van deze training.
 • Wat je al moet snappen: Administration I & II
 • Speciaal voor: Oracle Database Administrators
 • Jouw missie: Het optimaliseren van de Oracle database

Deze training is niet alleen een mond vol als het aankomt op de naam, maar ook op de inhoud. Je leert onder andere Java EE applicaties uitrollen op deze Oracle WebLogic Server 11g doormiddel van een command-line, WLST en Administration Console. De training duurt 5 dagen en omvat nog veel meer dan het bovenstaande.
 • Wat je al moet snappen: Client/Server concepten
 • Speciaal voor: Java EE Developers, Web Administrators, Accountmanagers, Systeembeheerders en Applicatie Beheerders, werkend met Oracle Weblogic Server 11 g
 • Jouw missie: Het installeren, configureren en beheren van Oracle WEbLogic Server 11g
 

Waarom trainen bij Master it?

Het antwoord is onze lesmethode Active Learning! Bij Active Learning ga je zelf actief aan de slag met de stof, hierdoor vergroot jij je analytisch en probleemoplossend vermogen. Ook kan je hierdoor meteen de geleerde stof toepassen in jouw praktijk als je klaar bent, mede omdat je de stof beter begrijpt. Door Active Learning kan je zelf jouw leertempo bepalen en daardoor kan je aandacht besteden aan wat jij belangrijk vind.

 

Een felbegeerde certificering binnen slepen?

Wij kunnen je helpen om Oracle Certified Associate (OCA) of zelfs Oracle Certified Professional (OCP) te worden! Door het volgen van de juiste trainingen en het behalen van de bijbehorende examens heb je de meest eenvoudige weg naar dat papiertje te pakken.

Om Oracle Certified Associate te worden:

Om Oracle Certified Professional te worden:
Training 1: Behaal je OCA

Ga je met de nieuwe 12c versie van de Oracle Database werken? Kijk dan op onze pagina Oracle Database 12c!

 

Te veel of juist te weinig informatie?

Wij helpen je graag verder! Weet je niet of jij de juiste voorkennis hebt voor een training of ben je benieuwd of een training precies aansluit bij jouw leerdoelen? Wij kunnen je even bellen en alles met je doornemen. Als je hieronder jouw telefoonnummer achter laat bellen we je op en geven we antwoord op al jouw vragen!