Van Oracle Database zijn in de afgelopen jaren heel wat versies gelanceerd. De 10g versie van Oracle Database werd uitgebracht in 2003 en introduceerde onder meer verschillende nieuwe server manageability features. Om zo efficiŽnt en effectief mogelijk met Oracle Database 10 g te werken is een goede training van belang.

 

Trainen bij Master it Training

Master it heeft een groot aantal trainingen beschikbaar over Oracle Database 10g, hieronder staan ze allemaal overzichtelijk gepresenteerd en kan je ook vinden waarom een training goed bij jou zou passen.

Met het begrip van het Relational Model kan er al aan deze Training SQL begonnen worden en hij is dan ook bedoelt voor iedereen die nog geen kennis heeft over deze programmeertaal, maar wel wil werken met Oracle Database.
 • Wat je al moet snappen: Relational Model
 • Speciaal voor: Iedereen die SQL wil leren
 • Jouw missie: Programmeertaal SQL leren

Speciaal voor databasebeheerders en systeembeheerders die kennis van SQL hebben maar nieuw zijn met Oracle Database hebben we onze Training Administration I. In deze training leer je het operationeel beheren en onderhouden van een Oracle Database 10g.
 • Wat je al moet snappen: SQL
 • Speciaal voor: Database Beheerders & Systeembeheerders
 • Jouw missie: Operationeel beheer en onderhoud van Oracle Database 10g

Voor databasebeheerders, support engineers, maar ook technisch en sales consultants hebben we de Training Administration II. Deze training vereist wel de kennis van Administration I als voorkennis. Begrippen die aan bod zullen komen zijn: RMAN, Database performance tuning, Recource Manager, Scheduler en Automatic Storage Management. De training zal voornamelijk bestaan uit hands-on praktijk opdrachten.
 • Wat je al moet snappen: Administration I
 • Speciaal voor: Database Beheerders, Support Engineers & Technisch en Sales Consultants
 • Jouw missie: EfficiŽnt database beheer

Met enkel de basis kennis van Administration I, kan je onze Training Backup and Recovery al komen volgen. In onze training leer je, zoals de naam misschien al duidelijk maakt, de vele mogelijkheden om een backup te maken en fouten te herstellen. Deze training omvat ook het zelf aan de slag gaan met hét ramp scenario; het herstellen van een beschadigde database. Deze training is net als Administration I bedoelt voor databasebeheerders en systeembeheerder.
 • Wat je al moet snappen: Administration I
 • Speciaal voor: Database Beheerders & Systeembeheerders
 • Jouw missie: Vertrouwd worden met de mogelijkheden voor Backup en Recovery

Dit is zeker geen instap training en het is daarom zeker verstandig om deze Operator Training te volgen als je al beschikt over kennis van SQL Plus en relational database technologieŽn. Deze training is voor databasebeheerders en systeembeheerders die een Oracle productie omgeving beheren met Oracle Enterprise Manager.
 • Wat je al moet snappen: SQL Plus, Relational Database technologie
 • Speciaal voor: Database Beheerders & Systeembeheerders, werkend met Oracle Enterprise Manager.
 • Jouw missie: Onderhoud op Oracle Databases uitvoeren en automatiseren.

Deze training vereist voorkennis van eigenlijk alle bovengenoemde trainingen, oftewel deze training is voor de echte Oracle database kenner/administrator! In deze training leer je het oplossen van prestatie en configuratie problemen door het gebruik van Oracle Enterprise Manager en handmatige technieken. In deze actieve training ga je zelf aan de slag met Oracle Instance, problemen isoleren, het testen van oplossingen en het implementeren van effectieve remedies.
 • Wat je al moet snappen: Alle trainingsinhouden van bovengenoemde trainingen; het gebruik van Oracle Database
 • Speciaal voor: Oracle Database Administrators
 • Jouw missie: Het verbeteren van de prestaties van de Oracle Database
 

Wat maakt trainen bij Master it Training zo leuk?

Dat komt door onze unieke lesmethode Active Learning. Bij ons zit je niet passief naar een docent te luisteren, maar bij ons ga je ook zelf actief aan de slag met de theorie door opdrachten en nagebouwde situaties. Je kan hierdoor je training precies inrichten op wat jij nodig hebt. In het lokaal is jouw trainer aanwezig om te helpen met al jouw vragen en problemen. Op deze manier onthoud en begrijp je precies waar het over gaat en kan je het meteen toepassen in de praktijk!

Werk je met een andere versie van Oracle Database? Bekijk dan onze paginaís: Oracle Database 11g en Oracle Database 12c!

 

Zie je nu door de bomen het bos niet meer?

Niet getreurd, wij gelukkig wel! Daarom willen we graag alles met je doornemen en om dat gemakkelijk te doen willen we je wel even opbellen. Laat hieronder jouw telefoonnummer achter en we bellen je op, of bel ons direct op 040 23 23 390!