MCSA staat voor Microsoft Certified Solution Associate en is dus een certificering die jouw vaardigeden op het gebied van een Microsoft product aangeeft. Er zijn veel verschillende MCSA certificeringen te behalen, er zijn zelfs meerdere MCSA SQL Server certificeringen! Met zo een certificering is het voor iedereen duidelijk wat jij in je mars hebt en maak jij jezelf waardevoller voor jouw bedrijf. Sinds 2016 zijn alle certificeringen trajecten verandert, destijds hebben wij alle oude en nieuwe situaties in kaart gebracht in onze blog MCSA SQL Server 2016 de nieuwe certificeringstrajecten in beeld. De huidige situatie zullen we hieronder uitgebreid toelichten.
 

Het huidige MCSA SQL certificeringstraject

In de huidige situatie kan je een certificering behalen in SQL 2016 op drie verschillende gebieden. Op elk gebied krijg je een aparte certificering en moet je ook verschillende examens maken. Na alle drie de MCSAís kan je doorstromen naar de MCSE (Microsoft Certified Solutions Expert) Data management & analytics. Een overzicht van de drie trajecten zie hieronder.

MCSA SQL 2016 Database Development

Voor het behalen van deze certificering moet je twee examens succesvol:
  • 70-761 Querying Data with Transact-SQL
  • 70-762 Developing SQL Databases
Daarbij hebben we de volgende trainingen:
Zoals je al kunt zien hebben de trainingen dezelfde namen als de examens, dit komt omdat ze haarfijn op de examens aansluiten. Deze certificering is vooral geschikt voor iedereen die zich wil specialiseren als Database Developer. Het totaal pakket met alles wat je nodig hebt om je certificering in de wacht te slepen, waaronder de trainingen, kan je vinden op onze Microsoft MCSA Certificering: SQL 2016 Database Development pagina.

MCSA SQL 2016 Database Administration

Voor het behalen van deze certificering is het behalen van de volgende twee examens vereist:
  • 70-764 Administering a SQL Database Infrastructure
  • 70-765 Provisioning SQL Databases
De perfect aansluitende trainingen daarbij zijn:
Deze certificering geeft jouw kwaliteiten aan als Database Beheerder of Intrastructuur Specialist. Je kunt alles wat je nodig hebt om deze certificering te halen in een keer kopen door een CertificeringsPas aan te schaffen. Microsoft MCSA Certificering: SQL 2016 Database Administration is de pagina waar je alles kan vinden over deze certificering.

MCSA SQL 2016 Business Intelligence Development

Deze certificering kan behaald worden door de volgende examens te behalen:
  • 70-767 Implementing a SQL Data Warehouse
  • 70-768 Developing SQL Data Models
Wederom gelijknamige trainingen die hier haarfijn op aansluiten:
In deze trainingen wordt je kundig genoeg om de examens te halen die jou als BI Developer onderscheiden. Microsoft MCSA Certificering: SQL 2016 Business Intelligence Development is dé pagina waar je alles vind over het traject tot deze certificering en hier vind je ook de CertificeringPas waarmee je alles wat je nodig hebt om deze certificering te behalen in een keer kunt kopen.

De CertificeringsPas

We hebben hem al een paar keer genoemd; de CertificeringsPas, maar wat is dat nu eigenlijk? Met een CertificeringsPas koop je in een keer alles wat nodig is om een zeker gevoel te hebben voor je examens en deze ook te halen. Ten eerste zit hier voor elk examen dat je moet behalen voor jouw certificering een passende training in. Daar hoort natuurlijk het officiŽle MOC (Microsoft Official Courseware) materiaal bij en er zit ook een vLabs oefenomgeving bij. Je kan er ook nog een Personal Coach en zelfs Examengarantie bij krijgen!

Master it Training

Zoals je aan onze certificeringspas ziet doen we er alles aan om jou zo goed mogelijk te begeleiden tot jouw beoogde certificering. Dat is echter niet het enige waar we goed in zijn, we doen nog iets bijzonders! Active Learning is onze lesmethode en daarmee onthoud en begrijp je kennis beter dan met een traditionele training. Je bent bij ons namelijk altijd actief met de stof bezig en leert het meteen toe te passen in jouw praktijk. Je kunt hierdoor ook nog eens zelf je leertempo bepalen!

Weet je nog niet zeker welk traject het beste bij jou past?

Dat is heel begrijpelijk, er zijn immers zo veel mogelijkheden! Voor een duidelijk overzicht van alle certificeringstrajecten hebben wij eenCertificeringsPoster gemaakt, die kan je bij ons aanvragen en dan sturen wij hem helemaal gratis naar jouw adres!

Daarnaast geven wij graag persoonlijk advies, alleen als jij tevreden bent zijn wij dat ook! Als je hieronder jouw telefoonnummer achterlaat bellen we je op en nemen we alles even rustig met je door. Je mag ook met ons chatten of ons zelf bellen op 040-2323390.