Het Linux Professional Institute is de organisatie die de examens voor de certificeringen én de certificeringen zelf beheren. LPIC-1 staat voor het eerste level Linux Professional Institute Certificate. Deze certificering wordt Junior Level Linux Professional genoemd en je bent dan een gecertificeerd Linux Systeembeheerder. Het behalen van deze certificering gaat dormiddel van het behalen van twee examens; examen 101 en 102.

 

LPIC-1 Examen 101:

Dit examen gaat over vier hoofdonderwerpen, elk weer onderverdeeld in deelonderwerpen. Alle onderwerpen hebben hun eigen weging en dat betekent dat sommige onderwerpen met meer vragen behandeld worden in het examen dan andere. Om alle onderwerpen goed te begrijpen en het examen succesvol af te kunnen ronden is een goede voorbereiding essentieel. De Training Linux Professional Institute (LPI) cert. Level 1 Examen 101 is de perfecte voorbereiding op dit examen. Deze training is opgebouwd in vier modules, te beginnen bij "Filesysteem en de commando regel” om daarna verder te gaan met "Gebruik van de shell commandotaal”, vervolgens ga je aan de slag met "Installatie en basis-Systeembeheer” om af te sluiten met "Gevorderd Systeembeheer”.

 

LPIC-2 Examen 102:

In dit examen komen de zes vervolgonderwerpen aan bod en ook hier zijn deze weer opgesplitst in deelonderwerpen. Om deze onderwerpen te kunnen beheersen is het zaak eerst de onderwerpen van het bovengenoemde examen te beheersen; het zijn immers vervolgonderwerpen. Om deze zes onderwerpen zodanig te beheersen dat je het examen kan halen, is het verstandig om een training te volgen. Onze Training Linux Professional Institute (LPI) cert. Level 1 Examen 102 is de perfecte oplossing om te zorgen dat jij dat examen gewoon gaat halen! Onze training bestaat wederom uit vier modules, ten eerste ga je aan de slag met "Geavanceerd systeembeheer I” daarna met "Geavanceerd systeembeheer II” daarna kan je aan de slag met "Client netwerk configuratie” om af te sluiten met "Security”.

 

Waarom Linux trainen bij Master it Training?

Onze unieke lesmethode Active Learning maakt dat jij alles beter onthoud en begrijpt dan bij traditionele trainingen. Bij ons gaat alles om de toepassing van dat wat je leert in jouw praktijk. Je gaat bij ons actief met de stof aan de slag en hierdoor kan je ook nog eens je eigen leertempo bepalen en vergroot je jouw analytisch en probleemoplossend vermogen!

 

Wil je nu meer weten?

Dat snappen we! Gelukkig hebben we zoveel mogelijkheden om contact met ons op te nemen dat je er bijna keuzestress van krijgt. Rechts onder in je scherm zie je waarschijnlijk een groene "Chat met ons voor advies!” knop, daar kan je logischerwijs met ons chatten. Hieronder zie je "Hulp of advies nodig??” als je daar op klikt dan krijg je een prachtige pop-up waar je jouw telefoonnummer kan achter laten en dan bellen we je gewoon even op! Je mag ons ook altijd bellen op 040-2323390 of naar onze contact pagina gaan voor nog meer mogelijkheden, wat jij wil!