Linux is een besturingssysteem voor computers en zorgt er dus voor dat je hardware en software samen doen wat jij wil. Linux heeft een paar unieke karakters die Linux enerzijds heel aantrekkelijk maken en het anderzijds moeilijker maken om er optimaal gebruik van te maken. Met een training is dat echter zo opgelost! Door het volgen van een training is het gebruik van Linux zo onder de knie en dan kan ook jij gebruik maken van dit besturingssysteem met uitgebreide personalisatie mogelijkheden en een uitstekende betrouwbaarheid. Master it Training heeft vier trainingen die van jou een deskundig Linux gebruiker maken!

 

De Linux trainingen van Master it Training

Deze training is speciaal voor iedereen die graag junior level gecertificeerd Linux systeem beheerder willen worden. De training is dan ook afgestemd op het LPI101 examen. In de training zullen onder andere de commandoregel (de shell), software beheer en procesbeheer aan bod komen. Linux ervaring is voor deze training niet nodig!

Deze training is het vervolg op de bovengenoemde training LPI101. In vier dagen word je volledig klaargestoomd voor het LPI102 examen. Als beide examens succesvol zijn afgerond heb je de LPIC-1 Certificering binnen en mag je jezelf Junior Level Linux Professional noemen. In deze training leer je onder meer een basis-netwerkconfiguratie op een Linux systeem beheren en simpele scripts schrijven.

Hier wordt er verwacht dat je de kennis van bovengenoemde trainingen als basis hebt voordat je begint. Deze training is bedoeld als ideale voorbereiding op het LPI201 examen en behandeld onder andere het bouwen van een Linux kernel, RAID, LVM en backups.

Voor het succesvol behalen van het LPI202 examen is dit dé training. Met de inhoud van de bovengenoemde trainingen al in je vingers kan je tijdens deze training aan de slag met een DHCP server, netwerk-router, NFS fileservers en nog veel meer. Na het behalen van het bijbehorende examen behaal je jouw LPIC-2 en mag je jezelf Advanced Level Linux Professional noemen.

 

Meer weten?

Voor meer informatie over de certificeringen van Linux kan je terecht op onze Linux Certificeringspagina[S.C.S1] . Daarnaast kunnen wij je helpen met informatie over al onze trainingen. Als je hieronder jouw telefoonnummer achterlaat dan bellen we je op en nemen we alles even rustig met je door!