De afgelopen eeuw hebben we kennisgemaakt met een nieuwe vorm van criminaliteit: cybercrime.  Een kritische blik werpen op de beveiliging is pure noodzaak. Ethisch hackers dragen daar aan bij speuren naar gaten in de beveiliging. Kortom deze cyberhelden houden de IT-omgeving veilig. Ben jij een IT-professional die zich wil verdiepen in beveiliging van de digitale structuur en ethisch hacken wil leren? Bij ons kan je een Ethical Hacker opleiding volgen. Word een cyberheld! Bekijk hier je opties voor een security-training.
 
 

Wat is ethisch hacken eigenlijk?

Ethisch hacken is het met toestemming kraken van systemen om beveiligingsrisicoís bloot te leggen. Dit gebeurt om kwaadwillende hackers voor te zijn, zodat zij geen ravage kunnen aanrichten. Als het ware zijn ethische hackers de inbraakspecialisten van de digitale wereld.  Een andere naam voor een ethisch hacker is een white hat hacker. De term ethisch hacken gaat op als je toestemming hebt van de andere partij. Op deze manier ben je gewoon legaal bezig.
 
 

De Ethical Hacker Opleiding

Bij Master it Training verbreden wij de kennis van IT- professionals. In deze pagina geven we je meer informatie over security-trainingen, specifiek over de Ethical Hacker Opleiding. Tijdens de opleiding kan je verschillende security-certificaten behalen, waarbij jij kan aantonen dat je naderhand een gecertificeerde ethisch hacker bent. Dit maakt jou nog aantrekkelijker voor werkgevers.

Onze trainingen zijn geaccrediteerd door het EC-council en SECO-instituut, wat betekent dat je  internationaal erkend certificaten kan behalen. Het CEH-certificaat is een van de meest gevraagde security-certificaten door werkgevers. Echter richt dit certificaat zich meer op de Amerikaanse regelgeving. SECO is gebaseerd op de Europese wetten en geeft meer praktische die je kan inzetten voor Nederlandse organisaties. De opleiding van SECO is er in 3 niveaus. Bij deze opleiding kan je starten zonder enige voorkennis en doorgroeien naar een echte ethisch hacking expert. Bij ons wordt je dus een officiŽle Ethical Hacker, die kan omgaan met de Amerikaanse én Europese regelgeving.
 

EC-Council Certified Ethical Hacker Training (CEH-certificaat)

Wanneer je al ruime ervaring hebt in het beheren van systemen en netwerken dan is de Certified Ethical Hacker iets voor jou. Deze 5-daagse cursus Ethical Hacking biedt je alles wat je nodig hebt om het CEH-certificaat van EC-Council te behalen. EC-Council is een wereldleider op het gebied van certificeringsprogrammaís op het gebied van beveiliging. Tijdens de training leer je kritisch te kijken naar de beveiliging van je organisatie en deze te testen. De training geeft je de kennis om je CEH-certificaat te behalen. Het CEH-examen is inbegrepen. Om het certificaat van het EC-Council te bemachtigen is er 1 training nodig:  

 
 

Ethical Hacker Opleiding van SECO

Nog geen voorkennis? Of wil je meer kennis op doen over de ethisch hacken in Europa? Indien je nog geen voorkennis hebt kan je starten met de Ethical Hacking Foundation training van SECO Cyber Security & Governance, Met deze training leg jij de basis voor je kennis over ethisch hacken. Vervolgens kun je starten met de Ethical Hacking Practioner Training. Hier ga je de opgedane kennis uit de eerste training in praktijk brengen en behaal je het S-EHP-certificaat. Als je een CEH-certificaat hebt en ook de training van SECO wil gaan doen, dan is dit jouw training om mee te starten.
 
De Ethical Hacking Expert training is het vervolg op de Practioner training. Dit is de meeste geavanceerde ethisch hacking training die je kan doen. Met het S-EHE certificaat ben jij nog 1 stap verwijderd van de hoogte titel die je kan behalen in het ethisch hacken: de SECO-Institute Officer. Hieronder zie je hoe de Ethical Hacking Opleiding is opgebouwd met het bijbehorende securitycertificaat.

 
Is het mogelijk om een losse securitytraining te doen? Ja, je kan je ook gewoon inschrijven als je een specifiek certificaat wil behalen. Voor de Ethical Hacking Foundation training, de ethisch hacken cursus voor beginners, is er geen examen beschikbaar. De beginnerstraining geeft je een goede basis voor de vervolgtraining Ethical Hacking Practioner. De rest van de cursussen zijn inclusief geaccrediteerde examens.
 
 

SECO-Institute Certified Officer

Om de titel SECO-Institute Certified Officer te bemachtigen zijn er geen verdiepende examens nodig. Zoals eerder beschreven dien je in het bezit te zijn van het S-EHE-certificaat waarvoor je het examen van de Ethical Hacking Expert training moet afleggen. Verder moet je beschikken over 3 jaar werkervaring en actief bezig zijn met het up-to-date houden van je kennis. Als je aan alle voorwaarden voldoet kan je bij SECO jouw Certified Officer titel aanvragen!
 
 

Laat die meesterlijke titel maar komen!

Wil jij op een effectieve manier expertise ontwikkelen over ethisch hacken én een internationaal erkende certificaten behalen? Wacht dan niet langer schrijf je in voor een van onze Ethical Hacker opleidingen!

Heb je vragen? Bel nu 040-2323390 en je krijgt direct een opleidingsadviseur aan de telefoon, die je zal helpen bij het kiezen van de juiste training.