Met onze lesmethode Active Learning leer je aantoonbaar effectiever


Effectief leren, of het nu in de klas, virtueel of hybride is. Jij bent in de lead en jij kunt kiezen op wat voor manier jij deelneemt aan je IT training. Op deze pagina leggen wij je alle voordelen van Active Learning uit, onze lesmethode. Wil jij je blijven ontwikkelen en meegaan met de ontwikkelingen in de IT? Volg dan een training middels Active Learning.

Als eerste IT-opleider in Nederland bieden we Active Learning aan, een innovatieve en wetenschappelijk onderbouwde lesmethode.
De 5 voordelen van Active Learning
Bij Active Learning word je gecoacht bij het ontwikkelen van vaardigheden die voor jou persoonlijk cruciaal zijn. De methode sluit goed aan bij hoe mensen leren, en houdt rekening met wat jij al weet en kunt. Als je erover nadenkt, is het zo logisch als wat.

Je bepaalt zelf je leertempo en je plant je trainingsdagen flexibel in
De resultaten zijn dan significant beter, blijkt uit onderzoek. Dat komt doordat je niet afhankelijk bent van het tempo van de klas en trainer. Kies de dagen die jou het beste uitkomen. Zo kun jij ervoor kiezen om vijf dagen achtereenvolgend te trainen of je dagen verspreid over weken of zelfs maanden in te plannen. Jij kunt er zelfs voor kiezen om de ene dag klassikaal deel te nemen en de andere dag virtueel. Jij hebt de touwtjes in handen! 
 
De trainer coacht je bij het definiŽren van jouw leertraject.
Daardoor verspil je geen tijd aan moeilijke of tijdrovende onderdelen waar je in jouw werkomgeving uiteindelijk toch niets mee doet. Je leert alleen wat je echt nodig hebt.

Je onthoudt en begrijpt je nieuwe kennis beter.
Dat komt doordat je actief aan de slag gaat met de dingen die voor jou relevant zijn. Dat is heel wat anders dan wanneer je passief algemene kennis tot je neemt (die gaat vaak het ene oor in en het andere uit). Heb je moeite met een onderwerp, dan krijg je alle ruimte en begeleiding die jij nodig hebt. Je kunt op ieder moment vragen stellen aan je coach, in een persoonlijke setting. Je hebt veel meer interactie met je coach dan bij klassikaal trainen.
 
Alles draait om toepassing van de stof in jouw praktijk.
Je traint onder begeleiding met het toepassen van de theorie in jouw 'real world'. Je weet steeds waarvoor je iets leert.
 
Active Learning vergroot je analytisch en probleemoplossend vermogen.
Je wordt getraind in het inventief oplossen van problemen, essentieel in verschillende IT-functies. De focus ligt op kritisch denken. Daarnaast stimuleert Active Learning je creativiteit.
 

Onze coaches hebben 'what it takes'
Bij Active Learning staat of valt alles met de kwaliteit van je coach. Onze Active Learning-coaches weten vanuit hun brede kennis en ervaring heel uiteenlopende cursisten op te leiden tot IT Master. Dat is hun grote kracht. Zij maken Active Learning zo effectief - en Master it Training tot een van Nederlands meest toonaangevende IT-opleiders.

Check waarom wij zo enthousiast zijn over Active Learning (en denken dat jij dat ook zult zijn). Vraag geheel vrijblijvend ons gratis informatieboekje aan
Active Learning - alleen bij Master it Training